Spoa Spiritualiteit Op Aarde

consultatie wie ben ik? contact webwinkel

Voice dialogue is een systeem waarmee je, samen met een facilitator, in contact komt met al de verschillende aspecten van je persoonlijkheid.

Je gaat op verkenning in jezelf , en elk deel dat een rol speelt in je huidige leven of in je huidige situatie krijgt een stem. De facilitator helpt je hierbij. Het doel hiervan is dat je een bewust ego kan ontwikkelen van waaruit je kan kiezen welk deel van jou op welk moment in jouw leven de leiding krijgt, zonder dat dit deel jou gaat overheersen.

Voorbeelden van de verschillende delen kunnen zijn : een overbezorgde moeder, een kwetsbaar kind, een gekwetst kind, een innerlijke criticus, een drammer, een levensgenieter, een vergelijker, een heel boos stuk, een new-age drammer, een goede vader of moeder, een rebel, een vrouwen- of mannenhater, een magisch kind, een autoritaire leider, een meeloper, enzo..

Het is echter niet nodig om een stuk op voorhand te benoemen: de facilitator kan ook praten met een deel van jou, dat het vb ergens heel erg moeilijk mee heeft, of ergens boos om is, of dat iemand heeft uitgescholden of dat iets wel of niet wilde doen.

Voice Dialogue sessies kunnen heel nuttig zijn wanneer je voor een keuze staat, of voelt dat je ergens blokkeert. Het is ook een prachtig instrument voor persoonlijke groei.

andere werkmethoden